Vandaag ben ik ’s middags bij Mathew thuis geweest om zonder Mathew 🙂 te kunnen werken aan de installatie van de PCEye5. Op advies van Jikke heb ik een heleboel bestanden (volgens helppagina van Tobii) verwijderd. Ook met behulp van het programma “Revo uninstaller” heb ik alle apps en de restanten van Tobii verwijderd.

De PCEye5 doet het wel…. doet het niet….

Na dit alles te hebben gedaan, heb ik de laptop opnieuw gestart en het installatieprogramma van PCEye5 gestart….. en jawel de oogbesturing wordt gezien en ik kan het kalibreren op de laptop en ook SNAP ziet nu de verbinding met de oogbesturing. Daarna heb ik de oogbesturing overgezet naar het grote scherm en Communicator 5 opnieuw geïnstalleerd. Ik wil op het grote scherm de oogbesturing gaan gebruiken en de verbinding blijkt weer verloren te zijn……. “er is geen oogbesturing aangesloten”. Heeft dit misschien met de installatie van Communicator te maken …. of het verplaatsen van de PCEye5…? 

Ik besluit alles weer opnieuw te doen maar dan niet Communicator te installeren. Eerst weer alles van Tobii verwijderd, de laptop herstart en het installatieprogramma van PCEye opgestart………. De oogbesturing wordt weer niet gezien/herkend.

Ik besluit de oogbesturing aan te sluiten op mijn laptop…… in eerste instantie krijg ik tijdens de installatie de melding dat ik “Gaze” moet verwijderen…. Dat doe ik en daarna wordt het installatieprogramma goed doorlopen totdat de oogbesturing moet worden gekoppeld…… Ook mijn laptop ziet de oogbesturing niet…… Ik begin te vermoeden dat het probleem in de PCEye zit.

De volgende dag bel ik de helpsdesk van RDG Kompagne en leg de situatie uit…. De reactie is gelijk: “Oh… dat is waarschijnlijk een kabelbreuk”. Er gaat een andere PCEye5 naar Mathew worden opgestuurd en we spreken af dat zodra deze binnen is de “kapotte”wordt teruggestuurd. Ik ben blij en gerustgesteld.

Dezelfde avond krijg ik van de vader van Mathew een bericht dat de oogbesturing weer werkt. Jason “broer van Mathew” heeft iets gedaan en hij doet het weer. Ik krijg een filmpje dat Mathew aan het gamen is met Genshin Impact……… Ik ben natuurlijk super blij maar ik snap er helemaal niks meer van.

Met Mathews vader spreek ik af dat zodra de nieuwe oogbesturing is ontvangen, ik deze eerst ga proberen te installeren op mijn laptop……. Zodat Mathew in ieder geval kan blijven gamen. Als ik de nieuwe oogbesturing moeiteloos kan installeren op mijn laptop….. is wat mij betreft wel aangetoond dat het aan de oogbesturing lag. Daarna zal ik de nieuwe oogbesturing op Mathews computer proberen. Ik denk namelijk dat de kans groot is dat wanneer de “kapotte”oogbesturing van Mathews laptop wordt losgekoppeld, de kans groot is dat het daarna niet meer wordt herkend door de laptop.

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music