Het ziet er allemaal heel eenvoudig uit maar we hebben toch best wel problemen met het installeren van de oogbesturing PCEye5. Nadat we het hele installatieproces hebben doorlopen geeft Communicator om de een of andere reden de melding “geen oogbesturing aangesloten”, terwijl SNAP wel werkt en TD Control ook gedeeltelijk. Bij TD Control staat de “selectiemethode” trouwens op Muisdweil… dat werkt ook helemaal niet handig.

We zijn weer een heel stuk wijzer geworden…

… al weet ik nog niet hoe we het gaan oplossen 🙂
Kort samengevat komt het hier op neer:

  • Communicator 5 start nu wel op maar is niet bestuurbaar omdat er “geen oogbesturing aangesloten is ?!”
  • TD Snap werkt wel, Mathew gebruikt TD Control en “selectiemethode” staat op Muisdweil….. omdat “oogbesturingsmodule niet is aangesloten” ?! Dit werkt trouwens niet handig….
  • ik besluit nogmaals de PCEye5-installer die ik bij Tobii gedownload heb uit te voeren om te kijken wat dat ons brengt: De installer komt niet door de installatie heen omdat “de PCEye niet is aangesloten” ????

Al deze meldingen krijgen we terwijl Mathew gewoon TDControl gebruikt met dezelfde PCEye5.  Nu snap ik ook dat we in de FCEA-app de besturing “mousecontrol” moesten gebruiken in plaats van “eyetracker”……. ook de FCEA ziet de oogbesturing dus niet.

Ik heb de eyetracker losgekoppeld, en weer aangesloten, computer geherstart……. maar niks helpt.

Misschien is de oplossing om TDControl te verwijderen en daarna nog een keer proberen om alles opnieuw te installeren ? Ik ben er een beetje huiverig voor om dat nu te doen omdat Mathew dus wel heel goed kan gamen met TDControl zelfs zonder de Flexcontroller. Hij heeft me laten zien hoe hij Genshin Impact speelt….. echt zo knap om te zien. Hij gebruikt TDControl hiervoor en als joystick gebruikt hij de Scrollknop…… hij kan daar wonderwel mee lopen, rennen, springen, naar links en rechts gaan en zelfs het standpunt van de camera veranderen. Daarnaast gebruikt hij de linker muisklik om verschillende selecties te maken.

Wat ik zei: ik ben een heel stuk meer te weten gekomen…….. maar weet nog niet hoe ik dit ga aanpakken

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music