Gisteren was ik weer bij Mathew. Mathews vader was met het goede idee gekomen dat Mathew zijn voet zou kunnen gebruiken in het Formule 1 spel. Ik heb een knop gevonden en we zijn het gaan uitproberen. 

Dit is onze oplossing even voor nu 😊 

Synchroniseren van de Tobii en mijn laptop

Vanmorgen op school heb ik Mathew al verteld dat we met de knop voor z’n voet gaan experimenteren, oh nee, Mathew begon er vanmorgen zelf over… hij heeft er zin in 🙂
Thuis heb ik het al uitgeprobeerd: een combinatie van de oogbesturing met de Flex Controller en een ‘switch’ ook via de Flex Controller. In het begin werkte de knop niet maar het bleek een switch-knop te zijn die je verschillende functies kunt geven. Na het kapje open geschroefd te hebben bleek dat het op ‘spatie’ stond ingesteld. Schakelaartjes aangepast naar een ‘linker muisklik’ en toen werkte het perfect… op mijn laptop. Het is altijd maar weer afwachten of het dan ook op de Tobii werkt. 

Eerst testen we samen de knop: ik geef gas door op de knop te drukken en Mathew stuurt met de oogbesturing… gaat helemaal goed, ook echt leuk om op die manier samen te spelen. Daarna maken we samen in de FC-app een nieuw profiel voor het sturen in combinatie met de ‘voetknop’. We maken een hele grote ‘joystick’ knop die naar links en rechts kan sturen. De knop is bijna de hele breedte van het scherm en we maken het zo goed als transparant. Op deze manier blijft het beeld van het circuit heel duidelijk en is het sturen heel intuïtief. Ik plaats de knop onder Mathews z’n voet en gaaaaaan. Het is voor Mathew wel weer even wennen om op deze manier te sturen en de coördinatie tussen ogen en voet is ook nieuw maar hij doet het fantastisch. 

De knop schiet vaak van z’n plaats en ook Mathews voet schiet nog wel eens van de knop. Voor nu lossen we dat op door de knop in z’n sok te stoppen. Ideaal zou natuurlijk een pedaal zijn, bijvoorbeeld met klittenband aan de onderzijde en riempjes om z’n voet vast te houden, of misschien een ‘game-sok’ over het pedaal of iets dergelijks.
Ruud, Jikke en Bas, hebben jullie misschien iets in gedachten wat we daarvoor zouden kunnen gebruiken ?

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music