Gisteren was ik weer bij Mathew en zijn we verder gegaan met het testen. Ik heb er ook 2 filmpjes van gemaakt, hoe Mathew een spel in Fortnite start zie je hieronder en het vervolg staat onderaan deze blog. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Mathew vond het goed dat ik de filmpjes aan jullie zou laten zien.

Mathew start Fortnite op z’n Tobii

Formule 1 en Genshin Impact

Deze keer ben ik weer bij Mathew thuis. Mathew is in de ban van een nieuw spel dat hij wil gaan spelen. Het is een race-spel F1-2022. Ik ga uitzoeken of het op de Tobii gespeeld kan worden. Ik vertel Mathew dat we eerst nog Fortnite verder moeten testen en we daarna met een ander spel verder kunnen gaan. Mathew zegt dat Fortnite gemakkelijk is, hij gaat het spelen met de Flex Controller en ik film hoe hij speelt. Het is echt heel leuk om te zien hoe bedreven hij er al mee is. Alle knoppen werken en Mathew navigeert behendig door het spel. Het blijkt dat hij nog niet heeft gebouwd in Fortnite, dat gaat hij de komende tijd uitproberen. 

Ik heb de losse Tobii 5 oogbesturing meegenomen om te testen hoe dit werkt op mijn laptop samen met de Flex Controller. De oogbesturing had ik van tevoren al geïnstalleerd. Mathew vindt het reuze interessant en hij vraagt of ik een spel met hem wil spelen. Eerst begrijp ik het niet maar hij bedoelt dat we samen op verschillende computers in hetzelfde spel in Fortnite spelen, we moeten daarvoor aan dezelfde ‘party’ deelnemen. Mathew laat me zien hoe het moet 🙂 Jammer genoeg krijg ik een foutmelding op de laptop dat mijn ‘account status’ nog niet hoog genoeg is… beetje vreemd want binnen Fortnite zou iedereen met iedereen moeten kunnen spelen (volgens de zus van Mathew). Ik ga het later vanuit mijn huis nog eens proberen. 

De Tobii eyetracker doet het goed, ik kan de knoppen van de Flex Controller in Fortnite selecteren. Het gaat enorm snel en ik flits van het een naar het ander zonder het idee dat ik het onder controle heb… dat kan natuurlijk ook aan mijn ‘oogbesturingscapaciteiten’ liggen :-). Ik moet dit nog eens rustig proberen en misschien de positie van de knoppen een beetje aanpassen…

Mathew wil Genshin Impact downloaden maar dat is veel te groot voor de Tobii, er is te weinig ruimte. Ik zeg dat ik het zal downloaden op mijn laptop en de volgende keer dat Mathew bij mij is gaan we proberen of hij met de Tobii 5 eyetracker op de laptop Genshin Impact en Fortnite kan spelen. 

Mathew gaat verder met een 2e game in Fortnite

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music